Surfsports Castricum
 
De SUP-specialist !

Nieuw bij Surfsports Castricum het Top merk Naish!

Foilwing of Surfwing surfen is de nieuwe rage op dit moment ,vraag voor informatie en of instructie bij Surfsports Castricum!


 

Zaterdag 14 September wordt weer de Surfsports Castricum Stand-Up Paddle Test/Demo dag gehouden

 in samenwerking met Starboard op het strand van Castricum bij Sports at Sea.

De nieuwste SUP boards proberen van marktleider Starboard van beginners tot (ver) gevorderen!

  • starboard-sup- testdag
    starboard-sup- testdag

https://www.facebook.com/events/320346138764351/Duotone Foil Wing nu in de shop!  

 

 Vernieuwde shop met feestelijke opening 13 April 2019

 

 

 

Nieuw 2019 binnen !  JP Australia Allround Air 10,6x32x6  

 

Net binnen en uitgepakt...wat een mooi afgewerkt inflatable board! Toch weer even luxer afgewerkt en mooier gestroomlijnd als z'n 2018 voorganger en slechts 7,5 KG !

Hebben ze ook nog eens de adviesprijs verlaagd naar 699,-- Euro!!

 

Sup Testdag By Sports at Sea 12 Augustus

 

Check de Facebook - site voor laatste informatie.

 

 Mei 2018

 

Wave SUP test verslag van:
  

Mistral Squab 7'10”x30,3x4,3” 129 Liter

JP Surf Slate 8'2”x30x4,4”  128 Liter

Starboard  Hypernut 4in1  7'4”x30x 3,8” 106 Liter

 

 

Rider 1 ;

 

Jeroen van Gessel

44jaar, 94kg, frontfooted georienteerd.  

Favoriete boards:  

Starboard Pro8.5x29x112l voor buiteland,  

RadRaket8.2x30x115l voor NL.  


 

Rider 2;

Robert Adrichem

oud:-) ,93 Kg Surf stance Goofy  

Favorite boards ; Quad vin set-up wavesup

Team rider van JP Australia(race sup)

 

Testomstandigheden Plage Goulien-Crozon in Kophoge tot 3m lange lijnen die meer schuiven zoals op Wijk-Zee als dat ze hol dichtklappen.

La Torche 1,5 tot 3 mtr , Wijk aan zee verschillende omstandig heden.

Mistral Squab 7'10”x 30,3'

Jeroen;

De Mistral is gebouwd als een surfboard met een constructie van Glass en Vectornet. Het board is voorzien van een kickpad en we hebben er Hexagrip van RSPPro op het dek aangebracht. Het Hexagrip geeft de grip van een gewaxt board zonder de troep ervan. Door het ontbreken van de footpad voelt het board precieser en is het gewicht laag gehouden. De constructie is minder stijf waardoor chop wat meer gedempt wordt.  

Als een Quad staat de Mistral door zijn brede neus en tail stabiel en peddelt makkeljk uit. Het board pakt relatief makkelijk op en versnelt prima. Draaien gaat vooral over de achterste voet, maar dat doet hij dan ook kort en soepel met een speels gevoel. Geef je meer druk op de voorste voet dan kunnen de vinnen wat grip verliezen, en gaat de brede tail sliden. Dat is erg leuk in een topturn in Nederlandse omstanigheden en tragere golven maar je niet bij hoge bakken, daarvoor zoek je meer smallere tail zoards bij een Pro board.  

Robert;

De Mistral Squab is met zijn custom look een frisse verschijning. Met de Quad vin set-up was deze voor mij een helemaal goed uitgebalanceerd board, snel op de golf en super radicaal! Het board heeft wat meer tail-rocker als JP en HN en is wat vlakker voorin, daardoor ging het uit paddelen gemakkelijk en het board is door z'n beedte heel stabiel..

De controle voelde meteen vertrouwd door het board te laten draaien waar jij dit wilt. Opvallend was inderdaad het directe stuurgedrag en het korte draaien zonder veel druk op achterste voet te hoeven uitoefenen. In hogere golven kan je beter de trivin opstelling proberen al is het board net als de Hypernut meer geschikt in de lage tot middel hoge golven.  

De constructie is wat kwetsbaarder als een sandwich board maar door gebruik van glas en carbon materialen voelt het board heel surfy aan. Het gewogen gewicht kwam op 7,9 kg en advies prijs komt op 1895,--euro.

 

Tail met dubbel concaaf en Channel.                 Extra Tail rocker en extra rocker in channel.               Concaaf in mid en front section.       
 

JP Surf Slate Pro Edition 8'2” x 30”

Jeroen;

De JP is een plaatje qua afwerking en netjes van gewicht.  Mijn eigen boards hebben rond de 112-115l volume en op de JP sta je met 128l dus iets hoger op het water, toch is het board niet minder stabiel.  Peddelen gaat soepel, het board prikt mooi onder schuivers door en over golven heen.  Op een golf was de JP voor mij de grote verrassing, zowel als Quad als als Tri ontwikkelt het board een prima basis snelheid, tot je nog ff een stap naar achteren doet en railsdruk geeft, dan schiet hij in een extra versnelling en kan dan serieus hard.  

Als Quad heeft het board meer drive en bite in de bochten en doet hij het goed als de golven wat minder stijl zijn, maar de eerste dag met snellere 3m+ bakken had ik de meeste controlle met de tri fin set up.  Echt verbazend dat een board zo makkelijk aanpeddelt en surft , maar vervolgens bijna ript als een Pro board in stijle bakken. Een board als dit lijkt bijna overal te surfen en is een mooi compromis tussen goed in NL en breed inzetbaar in het buitenland.
  

Robert;  

Afwerking en bouwwijze bij de Pro Edition is perfect, diversen soorten Glass vezel, high density pvc en de Alutex fiber op de Rails maken het af. Doordat er geen carbon in het board is verwerkt behoud het een natuurlijke flex maar  is de constructie toch erg sterk. Opvallend is dat het board geleverd wordt met tri-vin al zou je denken dat het board zich goed leent voor een Quad-vin set-up. De tri-vin doet het uitstekend in verschillende condities en het board kan ook beter hogere golven aan als zijn “concurrenten”  

De eerste keer naar buiten paddelen voelde meteen vertrouwd aan, snel en stabiel. De snelheid op de golf is mede door zijn parallelle-outline enorm en ik moest daar in het begin wat aan wennen, zeker omdat het druk in het water was en als een soort slalom raket mensen moest ontwijken. Door de achterste voet wat meer naar achteren te zetten was er meer controle en kan je de snelheid omzetten in radicaal bochten werk!  De Quad-vin opstelling blijf ik toch ook heerlijk vinden en bij extreme druk op de tail het board te laten sliden. Het gemeten gewicht van de demo was 7,7 kg en adviesprijs is 2249,--euro

 

   Lichte V in het achterste gedeelte vd tail             Vloeiende rocker-line tot aan tail.           Conaaf in middel sectie en lichte V in de neus
  

De Hypernut  8'0x31,5”   en 7'4”x 30” Starlite uitvoering 4 in 1 
 

Jeroen;

Toen een paar jaar geleden Starboard met de Hypernut kwam was dat echt een baanbrekend board. Ruim een een foot korter als een normaal board en toch makkelijk surfend.

De Hypernut 8.0x31.5 is de breedtste van het stel en daardoor niet helemaal eerlijk in het vergelijk. Qua vaargevoel lijkt hij het meest op de Mistral met de brede tail waar je hem ook echt over moet surfen, met dat verschil dat de channel in de bodem van de HN soms als een soort Turbo werkt en de Mistral een maatje kleiner/meer slidey aanvoelt.  Qua vergelijk zou de Hypernut7.8 een eerlijker vergelijk zijn. Juist bij de Hypernut is de maatvoering cruciaal. Neem je een te grote dan voelt het als een boot, neem je een te kleine,zoals voor mij de 7.4 dan heb je een extreem los klein board, maar kost het veel moeite om de balans te bewaren, maar met de juiste maat..rippen!  

Op het water hebben de Mistral en HN aardig wat van elkaar weg, de HN voelt wat stijver, directer, precieser en vooral meer solide waar de Mistral wat speelser en losser is en meer custom aanvoelt met zijn lichte glass constructie.  

Robert;

We hebben de Hypernut 8'x31,5” vorig jaar al uitvoerig kunnen testen en daarom leek het mij leuk om de HN 4 in 1 in de test mee te laten lopen. Deze met foil optie en windsurf optie is het een heel interessant board en trekt alle aandacht. Het test verslag is ook niet helemaal compleet omdat dit board met verschillende opties in heel veel omstandigheden getest kan worden. Het windsurfen zullen we in een andere test (ook met foil) bespreken.

Wat Jeroen zegt voor het juiste vergelijk hadden we de HN 7,8 moeten testen die inmiddels wel in de shop staat. ;-)  We hebben inmiddels wel een goed beeld hoe de Hypernut supt en dat is ronduit geweldig! De “nut” heeft veel stabiliteit en dankzij de curved outline voelt het board als een klein radicaal board.  De diepe channel in de tail geeft je in de bottomturn een versnelling en doordat het board kort draait perst je er een extra turn uit.

De 7,4 is wat ons betreft (93 kg) te klein om er goed mee ui te voeten te komen. Echter met de foil wel groot genoeg om aan te paddelen en doordat de foil als een soort zwaard werkt bij het uitpaddelen is het board stabiel genoeg. Verbazingwekkend blijft hoe zo'n grote foil weinig weerstand geeft bij het uitpaddelen. Moet wel gezegd worden dat de Hypernut wel iets zwaarder uitpaddeld (zonder foil)  als de andere boards in de test.

De Starlite uitvoering is heel mooi afgewerkt en licht , in verglijking met de Starboard full carbon uitvoering (bijna 2x zo duur!) een heel goede prijs/ kwaliteits verhouding.  De 4 in 1 is door z'n extra verstevigingen ( foil en windsurf verstevigingen) iets zwaarder geworden en wij wogen de HN 7,4 op 8,5 kg.

De “gewone” Hypernut 7,8 in Starlite uitvoering slechts 7,7 kg!  Adviesprijs voor HN 7,4  4 in 1 is 1529 euro( ex foil) inclusief voetbanden en extra vinnenset om te windsurfen. Van de "gewone" HN 7,8 is de adviesprijs 1449,-- euro.

 

 Diepe channel in de tail.                                          Forse tail-kick in de channel.                           Concaaf in mid en front section..

 

 

NK Stand Up Paddle Long Distance in Haarlem! 

Zaterdag 28 april 2018 organiseert de Haarlemse Kanovereniging in samenwerking met www.mistral.com en www.surfsportscastricum.nl het OPEN NK SUP Long Distance. Het is de eerste race uit een serie van 5 individuele evenementen die gezamenlijk de Nederlandse titel zullen bepalen. Tevens dient deze race als kwalificatie voor het WK SUP!

 

 

Surfsports Castricum SUP Foil , Neilpryde én Go Foil binnen!! Vraag voor test mogelijkheden op tel; 0623693235 !

 

 

  

Openings borrel op 14 April om te proosten op een mooi watersport seizoen 2018!!

 

 

Nieuwe boards en gebruikt van Mistral vanaf 470,-- euro! 

 

 

 Nieuwe 2018 collectie van Curms bikini's en accessoires!

 

 

 

 

23 September Surfsports Castricum Team deelname NK SUP POLO Oudewater resulteert in

 4e Plaats NK SUP Polo !

  • Screenshot_20171015-195431
  • FB_IMG_1506492091600
  • FB_IMG_1506492211281

 

 

 

 

Surfsports Castricum winnaars  11-City Tour Teams 2017 ! met Benny Jansen en Robert Adrichem.

 

 

 

 

26 Juni 2017 Testdag Starboard   Wave SUP Wijk aan Zee! 

 

 

 

 

 10 Juni  2017 Opening!! vanaf 1500 uur gaan de kurken knallen! 

 

 

 

 

 

Geinteresseerd of vragen? Check ons op Facebook voor de laatste up dates of neem contact op ,telefoon 0623693235 !